Közélet

Elfogták az Ásotthalomnál balesetet okozó embercsempészt

A szerb embercsempész a rendőrök elől egy kisteherautóval menekülve autóbusznak ütközött Ásotthalom külterületén csütörtök reggel. Elkapták.

Várkonyi Gergely, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: helyi mezőőrök kértek segítséget egy olasz rendszámú kisteherautó megállításához az államhatárra tartó járőröktől. A rendőrök a jármű után indultak, a menekülő kisteherautó egy autóbusznak ütközött. A teherautó sofőrje elmenekült a helyszínről.

Kiderült, hogy a kisteherautóba 44 határsértőt zsúfoltak, akik szír állampolgárnak vallották magukat. Közülük egy férfi megsérült. Egy mezőőr az embercsempészek követése közben könnyebben megsérült. A rendőrök megállítottak egy személyautót is, mivel felmerült, hogy az abban ülő két ember – egy 18 és egy 41 éves szerb állampolgár – is részt vett a bűncselekmény elkövetésében – tudatta a szóvivő.

A rendőrök a menekülő sofőrt, egy 20 éves szerb férfit kora délután Ruzsa és Zákányszék között elfogták. Az elsődleges adatokkal ellentétben a férfinak nem utazott társa a kisteherautóban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik