Közélet

Vádat emeltek az izraeli konzult sértegető férfi ellen

izrael, zsidóság, zsidó zászló (Array)
izrael, zsidóság, zsidó zászló (Array)

Vádat emeltek a budapesti izraeli konzult és fiát sértegető férfi ellen, közölte a fővárosi főügyész helyettese az MTI-vel hétfőn közleményben.

A vád szerint a vádlott ekkor odalépett a sértettekhez, és vallási hovatartozásukkal összefüggésben durván sértő és gyűlölködő szavakat kiabált. Idén április 25-én az esti órákban Izrael Állam budapesti Nagykövetségének konzulja a Budapest XIII. kerület, Pozsonyi utcában héberül beszélgetett a fiával, aki kapedlit viselt.

A vád szerint a vádlott ekkor odalépett hozzájuk és a tőle mintegy másfél méterre álló sértetteknek vallási csoporthoz tartozásukkal összefüggésben durván sértő és gyűlölködő szavakat kiabált. A konzul megkérte, hogy magatartásával hagyjon fel, a vádlott azonban korábbi kijelentéseit emelt hangnemben megismételte, majd további fenyegető tartalmú kijelentéseket tett.

A kerületi ügyészség a fenti tényállás alapján közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik