Közélet

Focikapu zúzta halálra a kisfiút Zalaegerszegen – vádat emeltek

focipálya (Array)
focipálya (Array)

A gyerek a családjával játszott a pályán, amikor megtörtént a tragédia. Egy ember áll bíróság elé.

Foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés – emiatt állítanak bíróság elé egy embert, az Alsóerdei Szabadidős és Ifjúsági Központot működtető művelődési ház igazgatóját, miután tavaly nyáron egy kidőlt sportkapu dőlt egy tízéves gyerekre. A kisfiú meghalt. 

A Zala Megyei Főügyészség keddi tájékoztatásában azt írja, az érintett szabadidőközpont egy nyitott, nem őrzött és csak részben bekerített területen fekszik. Egy művelődési intézmény működtette. A központ területén – az intézmény igazgatójának jóváhagyása alapján – az acélcsőből hegesztett futballkapukat bárki használhatta, azokat fémkampókkal lehetett csak rögzíteni a talajhoz.

Az ügyészség szerint az igazgató bár tisztában volt azzal, hogy a kapukat a pályát használók elmozdíthatják és további rögzítés nélkül otthagyják, ennek ellenére ezek elzárásáról vagy azok állandó rögzítéséről nem gondoskodott.

Tavaly júliusban a sportpályáján egy család a tízéves gyermekükkel focizott, amikor a kapu kibillent az egyensúlyából és rádőlt a fiúra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik