Közélet

Tragédia a Szigeten: meghalt egy sátrazó, faág zuhant rá

Sator(5)(960x640).jpg (Array)
Sator(5)(960x640).jpg (Array)

Úgy tudjuk, egy körülbelül fél méter átmérőjű darab esett a sátorra. Az áldozat egy 19 éves német fiú.

Mentőket riasztottak hétfő délelőtt a Hajógyári-szigetre, miután faág zuhant egy sátorra – értesült a Hír24. Egy fiatalember tartózkodott bent.

Hatalmas fadarab esett rá

Információink szerint egy körülbelül fél méter átmérőjű darab esett rá. A biztonsági emberek értek oda elsőként.  A fiatalember meghalt. Olyan helyen sátrazott, ahol nem lett volna szabad.

Tizenkilenc éves fiú halt meg

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint egy 19 éves fiú vesztette életét. Próbálták újraéleszteni, de nem tudtak segíteni rajta. “A körülmények tisztázása szakértők feladata” – közölték

Tiltott helyen sátrazott

A Sziget szervezői kora délután közleményt adtak ki. “Eddigi történetének legjobb fesztiválját tudjuk magunk mögött. Hétfőn hajnalban véget ért a 23. Sziget. Megdőlt a napi- és hetirekord is: összesen 441 ezer látogató volt az egy hét alatt. Az összefoglaló anyag megírása után, a Sziget végeztével azonban egy tragikus esemény árnyékolta be a fesztivált” – írják.

Eszerint órákkal a fesztivál zárása után, fél 12 körül történt a tragédia. Az éjszakai esőzés miatt  a III. kerülethez közeli galériaerdő egyik fájának ága a nagy súlyú víz miatt leszakadt és rázuhant az alatta lévő sátorra. “A baleset egy figyelmeztető táblákkal tiltott, kempingezésre nem alkalmas, a fesztivál területén kívüli, elzárt, de alapvetően is nehezen megközelíthető helyen, az ártéren történt. A fesztivál orvoscsoportja azonnal a helyszínre érkezett és megkezdte az újraélesztést, de sajnos nem tudtak már segíteni a súlyosan sérült német fiatalemberen”

Vizsgálják a körülményeket

A rendőrség arról tájékoztatott, hogy a baleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik