Közélet

Viperával öltek a brutális rablók Tápióbicskén

szeged (Array)
szeged (Array)

Az idős embernek 20 ezer forintért kellett meghalnia.

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és csoportosan elkövetett rablás – ezért állítanak hamarosan bíróság elé négy embert, akik a vád szerint még 2011-ben viperával vertek halálra egy idős férfit Tápióbicskén. A támadók ellen az ügyészség most emelt vádat.

A Pest Megyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatása szerint a 85 éves áldozat egyedül élt egy tápióbicskei házban. A nyugdíját évek óta italkiméréssel egészítette ki, így olykor nagyobb összegű készpénzt tartott otthon. Ezt egyik támadója tudta, ugyanis ismerte az idős férfit.

2011 júniusában támadtak rá, a tervük eredetileg az volt, hogy betörnek valahová, de attól sem riadtak vissza, hogy erőszakkal szerezzenek pénzt. Több házat is kiszemeltek, végül az áldozat otthonára esett a választásuk. Sötétedés után csaptak le, sötét ruhát húztak, fejükre pedig maszkot, volt náluk álkalapács és vipera is. Az idős ember aludt, amikor nekiestek: lerántották az ágyról és fenyegetni kezdték, hogy megölik, ha nem fizet. Az öregúr nem adott pénzt, ezért testszerte ütlegelni kezdték a teleszkópos bottal. Ezután felforgatták a házát, ahol összesen 20 ezer forintot találtak. A vérző férfit ezután sorsára hagyták, ők pedig eltűntek.

A sérültet a mentők kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni az orvosok, pár nappal később meghalt. A brutális támadókat végül tavaly, 2014 októberében sikerült elfogni.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik