Közélet

Házi őrizetben Overdose gazdája

overdose (Array)
overdose (Array)

Az üzletember eddig előzetes letartóztatásban volt többekkel együtt, áfacsalás miatt.

Házi őrizetbe került a nemrégiben elpusztult magyar csodaló, Overdose gazdája – írja a  Blikk. Az információt a vállalkozó ügyvédje, ifj. Lomniczi Zoltán erősítette meg. A vállalkozó áfacsalás miatt került rács mögé.

Mikóczynak a 2010-es évek előtt Romániában voltak zűrös ügyei. Csődbűntett, sikkasztás, csalás és okirat-hamisításra felbujtás miatt emelt vádat 2009 októberében a román ügyészség Mikóczy és társa ellen, a vállalkozót akkor is előzetesben tartották.

Ahogy arról beszámoltunk, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal áprilisban közleményt adott ki, amelyben azt írták, nemrégiben cukorral kereskedő bűnszervezetre csaptak le, az átfogó akcióban vállalkozókat, könyvelőket, a bűnszervezetet segítő ügyvédet hallgattak ki gyanúsítottként. Akkor összesen tizenegy embert helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság.

A gyanú szerint egy kiskőrösi és egy akasztói férfi irányította a bűnszervezetet, amely főként Szlovákiából, Lengyelországból és Csehországból szerzett be kristálycukrot fiktív magyar gazdasági társaságok nevében. Az így beszerzett árut magyar cégekből álló hálózaton átfuttatták és fiktív számlákkal értékesítették belföldi vevőiknek, akik ebből szintén hasznot húztak. A jelenlegi adatok szerint a vevők 1,2 milliárd forinttal csökkentették áfafizetési kötelezettségüket.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik