Közélet

Bedarálta a mozgólépcső egy kutya lábát a Kálvin téren

mozgólépcső baleset (Array)
mozgólépcső baleset (Array)

"A hölgy gazda csapkodta a vészleállítót, közben próbálták kirángatni a kutyát a hámjánál fogva, szerencsétlen meg csak visított kínjában" - írja az egyik szemtanú.

Mozgólépcső darálta be egy Jack Russel terrier lábát a Kálvin téren. A történetet a Facebookon osztotta meg egy szemtanú, aki arról is írt, hogy rossz érzése volt, vajon felemelik-e gazdái a kutyát a mozgólépcsőn. A megérzése bejött, nem sokkal későbbegy hatalmas sikítást hallott. 

“A hölgy ‘gazda’ csapkodta a vészleállítót, közben próbálták kirángatni a kutyát a hámjánál fogva, szerencsétlen meg csak visított kínjában, ahogy a mozgólépcső egyre beljebb húzta a lábát. Nagy nehezen leállt a lépcső, és míg én is felocsúdtam az első sokkból csak azt látom, hogy a többi lépcsőn rekedt ember futtában jön föl, sokan sírva. Közben még valahogy 1x vagy 2x elindul a lépcső és még jobban bedarálja. Odarohanok a ”gazdákhoz’, hogy hívtak-e már segítséget a kutyához, vagy mit fognak vele csinálni? Teljes sokkban vannak” – írta.

A katasztrófavédelem emberei néhány perc alatt kiértek és kiszabadították az ebet. “Borzasztó a látvány. Tiszta vér minden, láthatóan roncsolódott az egész lábfeje. Rohannak kötszerért, hogy ellássák amennyire ott tudják” – fűzte hozzá. A sérült ebet gazdái bevitték az állatkórházba, ahol a szemtanú érdkelődésére  elmondták, több órás műtéten esett át, az egyik lábáról egy lábujjat-, a másikról kettőt kellett amputálni s  még egy talppárnát is.

Az állatkórházban arról tájékoztatták, több ilyen esetük van hetente, tehetetlenek, mert hiába a figyelemfelhívás, a gazdák nem foglalkoznak vele. 

 Fotó: Facebook

Májusban az index.hu írt arról, hogy évente nagyjából százötvenen jelzik a tFotóársaságnak, hogy cipőjük, ruhájuk tönkrement a mozgólépcsőkön. Ezekre a társaság kártérítést fizet, kutyát viszont nem lenne szabad mozgólépcsőztetni. Akkor is súlyosan megsérült egy kutya, pedig a társaság üzletszabályzata rendelkezik arról, hogy kutya csak felemelve szállítható, nagyobb testű állat esetében pedig szólni kell a személyzetnek és a tartalékban lévő, álló mozgólépcsőn kell felmenni.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik