Közélet

Kisrepülő zuhant a Balatonba – fotó

Repülő a Balatonban (Array)
Repülő a Balatonban (Array)

A gép a naturista strand partjától körülbelül 500 méterre zuhant a vízbe, ketten utaztak rajta.

Balatonberényből a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) munkatársa jelezte: a naturistra strand közelében a parttól körülbelül 500 méterre egy repülőgép zuhant a vízbe. Ide Vonyarcvashegyről indult mentőhajó, valamint a strand vízimentője mentőkatamaránnal indult segíteni.


MTI/Varga György

A gépen ketten utaztak, s a helyszínről a VMSZ munkatársa azt jelentette: mindketten sértetlenül másztak ki a gépből – közölte Tar MIhály, a szakszolgálat szóvivője. A Híradó.hu azt írja, a kisrepülőt partra húzták, két utasát a biztonság kedvéért kórházba vitték.

Később kiderült, az ultrakönnyű kisrepülőt a vízimentők és a vizirendőrök mentőhajója vontatta ki a Balatonból, a szakemberek üzemanyagfolyást nem tapasztaltak. A gépen utazó két ember közül viszont az egyik könnyebben megsérült.


MTI/Varga György

Néhány perccel a repülő becsapódása előtt egyébként a vízirendészet kérte a VMSZ segítségét Balatonfüredre, a Füred Camping elé, ahol egy vízibicikliről vízbe került ember keresésébe kapcsolódnak be a VMSZ kutatócsoportjának tagjai. Ide a Ruper Sürgősségi Mentőhajón kívül még egy mentőhajó indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik