Közélet

Részegen autóztak, tragédiába torkollott a veszprémi buli

betört szélvédő (Array)
betört szélvédő (Array)

Ketten állnak bíróság elé, egy 21 és egy 22 éves fiatal.

Vádat emelt az ügyészség egy 22 és egy 21 éves fiatal ellen, egy tavaly májusban történt halálos baleset kapcsán. A vádirat szerint az ügy fiatalabb érintettje a kora délutáni órákban kezdett inni barátaival, Veszprém belvárosába végül 22 éves társa vitte be őket, ahol még több alkoholt fogyasztottak. Mivel ekkor már a sofőr is részeg volt, előbbi fiúra bízta a vezetést, hogy hazavigye a kocsit. Mégsem ő vezetett, átadta a volánt egy társának – a későbbi tragédia áldozatának – aki ugyancsak sokat ivott és jogosítványa sem volt.

A 21 éves fiú később visszaült a kormány mögé, ekkor történt a baleset: nem sokkal éjfél után, csaknem 90 per órás sebességgel száguldott, amikor letért az útról, elvesztette az uralmát a jármű felett, amely így betonkerítésnek csapódott. A fent említett fiatal – aki ekkor már csak utas volt – olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy három hónappal később a kórházban meghalt.

A kocsi tulajdonosának járművezetés tiltott átengedésének vétsége, míg társának halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette, jármű önkényes elvételének bűntette, és társához hasonlóan járművezetés tiltott átengedésének vétsége miatt kell a bíróság elé állnia – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség pénteken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik