Közélet

Nem hall az erdélyi villámcsapás magyar áldozata

Villamlas(210x140).jpg (Array)
Villamlas(210x140).jpg (Array)

Sebeit kitisztították, és már magához tért, de egyelőre semmit sem hall az a fiatal nő, akibe az erdélyi Bukura gleccsertónál csapott villám vasárnap – írja a Blikk.

Nem volt valószínű, hogy a villám lecsap ezen a helyszínen, ugyanis a szegedi nő férjével a hegygerincekkel védett völgyben sátrazott.

„Íratlan szabály a hegyen, hogy rossz idő esetén minél előbb le kell jutni a völgybe, hiszen a villámcsapásokat a hegyek „felfogják”. Mi is megdöbbentünk, de a nőn ennek ellenére szaladt át a magasfeszültség – mondta a Blikknek Bartók Csaba, a Hunyad megyei hegyimentő-szolgálat munkatársa.

A temesvári konzul munkatársának a férj elmesélte, hogy a villám kettejük közé csapott, amikor a sátor mellett álltak. Amíg ő térdre vágódott, felesége hanyatt csapódott. A fiatal nőn így átszaladhatott a magasfeszültség, mert testének 15 százaléka megégett, és egyelőre nem hall, mert a dobhártyája besüllyedt.

 
Illusztráció  (Fotó: MTI)

Mint azt hétfőn megírtuk, a 27 éves magyarországi nő több társával a Bukura gleccsertó mellett sátorozott, és a sátra mellett állt, amikor a villámcsapás érte. A táborhely közvetlen közelében működik a hegyimentő-szolgálat, így azonnal elsősegélyben részesíthették – mondta el Ovidiu Bodean, a Hunyad megyei hegyimentő-szolgálat vezetője az MTI-nek.

A nő rövid idő alatt visszanyerte az eszméletét. A hegyi mentőknek erős nyaki vérzést kellett elállítaniuk. A légköri viszonyok miatt nem tudták biztosítani a fiatal nő helikopteres szállítását, így a hegyi mentők vitték több mint egy órán át hordágyon egy olyan helyre, ahová fel tudott menni érte a mentőkocsi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik