Közélet

Tragédiák sora a hazai utakon

baleset, Tiszaföldvár, 37-es út (Array)
baleset, Tiszaföldvár, 37-es út (Array)

„Az elmúlt 72 órában a rendőrök 144 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, ebből 6 balesetben 12 személy vesztette életét, 34 súlyos és 104 könnyű sérüléssel végződött” – olvasható az Országos Rendőr-főkapitányság hétfői összesítésében.

Olyan baleset is történt a hétvégén, amelyben négy ember halt meg. A 66-os főúton, Sántos és Szentbalázs között ütközött össze két kocsi. Az egyik autóban egy fiatal utazott egyedül, a másikban egy férfi, két nő és egy gyermek. A felnőttek a helyszínen belehaltak sérüléseikbe, a gyermeket súlyos állapotban vitték kórházba a mentők.

Nyolcan mindössze 24 óra leforgása alatt vesztették életüket. Pénteken késő délután az 53-as főúton, Akasztónál teherautóval ütközött egy kocsi. Egy 42 éves székesfehérvári férfi nem élte túl a karambolt. Az esti órákban az M6-os autópálya és a Szedres közötti úton két autó karambolozott. Ott ketten haltak meg.

Szombaton reggel a 37-es főúton, Bodrogolaszi és Sárospatak között kamionnal ütközött frontálisan egy kocsi, amelyben egy 20 éves fiú és egy 41 éves nő utazott. Egyiküket sem tudták megmenteni. A 442-es úton, Martfű és Tiszaföldvár között két kocsi karambolozott eddig tisztázatlan okból. Egy 26 éves debreceni nő a helyszínen meghalt, öten pedig megsérültek, egyiküket életveszélyes állapotban mentőhelikopter vitte kórházba, de ott szombat délután ő is életét vesztette. Szombaton kora délután az 1-es úton, Kimle és Mosonmagyaróvár között egy motoros szenvedett halálos balesetet. A 40 éves férfi a 158-as kilométernél áttért a szemközti sávba, ahol a szalagkorlátnak csapódott. Ugyanott egy karambol is történt. A bal oldali sávban közlekedő személyautó vezetője a balesetet látva félrerántotta kormányt, áttért a jobb oldalra és összeütközött egy motorkerékpárral.

A hét is tragédiával indult, az M5-ösön halt meg egy autós, miután karambolozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik