Közélet

Csak az öngyújtón múlt, hogy nem gyújtotta öt gyermekére a házat

öngyújtó (Array)
öngyújtó (Array)

A tiszaroffi férfit élettársa elhagyta és magával vitte öt kiskorú gyermeküket is. Ebbe nem tudott belenyugodni.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel több emberen, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat. A tiszaroffi férfit élettársa elhagyta és magával vitte öt kiskorú gyermeküket is. Ebbe nem tudott belenyugodni.

Az elkövető betört volt élettársa és új barátja házába, ahol a szétlocsolt benzint meg akarta meggyújtani. „A bentlakók szerencséjére azonban az öngyújtóból pont ekkor fogyott ki a gáz, a szikrája pedig – a férfi folyamatos próbálkozása ellenére – nem lobbantotta lángra a benzint.”

A vádlott a házban tartózkodók közül először a volt élettársát bántalmazta, majd rátámadt egyik fiára, aki segítséget próbált hívni. Ezt kihasználva az asszony új barátja egy vasrúddal jókora ütést mért a támadó lábára, akinek nyílt csonttörése keletkezett. A harcképtelenné tett elkövető elől volt családja tagjai elmenekültek, segítséget hívtak. A főügyészség vádiratában a Szolnoki Törvényszéknél fegyházbüntetést indítványozott.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik