Közélet

Hatéves kisfiút kerestek Szigligeten

balatonbol-mentes(960x640).jpg (Array)
balatonbol-mentes(960x640).jpg (Array)

A szigligeti strandon egy édesanya kért segítésget, akinek kisfia a strandon működő úszószigetről tűnt el. Az anya elmondta, hogy a gyereket az úszósziget egyik felén a vízbe tette.

Megbeszélték, hogy a másik oldalon találkoznak. Ott azonban hiába várta, a vízben sem találta. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálat Zánka Központja az ábrahámhegyi “kis sürgősségi mentőhajót” riasztotta a helyszínre. A kisfiút sokan keresték, akiről kiderült, hogy megunta az úszást és a megbeszélt helytől eltérő lépcsőn kijött a vízből, majd nem találta édesanyját, ezért kisétált a partra. Ott találták meg. A VMSZ orvosa a kisfiút a biztonság kedvéért megvizsgálta, semmilyen problémát nem talált.

Balatonaligán egy idős, cukorbeteg férfit nem találtak a hozzátartozói. Szerencsére őt is a parton találták meg, s így az őt keresők ijedtségén kívül komolyabb baj nem történt.

Eltűnt embert kerestek a vízimentők Siófokon is, a VMSZ munkatársai az esti órákig keresték azt az embert, aki általunk nem ismert eszközről (valószínűleg kajak, vagy kenu) a vízbe került, majd elmerült. Társát egy közelben tartózkodó vitorlással kimentették, majd a partra vitték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik