Közélet

Nem fizet a biztosító az Andrássy úti tűz 100 milliós kárát

andrassy-uti-haz-a-tuz-utan(960x640).jpg (Array)
andrassy-uti-haz-a-tuz-utan(960x640).jpg (Array)


A lakók bíróságra mennek, mert miután egy éve porig égett az Andrássy úti palota tetőszerkezete, hiába volt biztosításuk, nem térítik meg a kárukat – írja a Bors.

Egy éve július 15-én a 2300 négyzetméteren lángoló tetőszerkezet percek alatt porig égett. Az eset kapcsán közveszély okozásáért letartóztattak két munkást, akik a tetőtéren dolgoztak. A nyomozás jelenleg is tart.

Mindemellett a lakók azóta sem tudtak visszaköltözni, egy részük az önkormányzat által felajánlott panzióban, mások albérletben, rokonoknál laknak.

(Fotó: MTI / Laktos Péter)

Székely Imola közös képviselő a Borsnak elmondta, hogy bár az épületre védőtető került, leghamarabb csak a nyár végén lehet megmondani, hogy mikor költözhetnek vissza a lakók. A tűz óta mindenesetre rendőrségre, ügyvédekhez járnak, és a megoldást keresik. Leginkább azt nehezményezik, hogy a biztosító nem fizet, mivel építési tevékenység okozta a tüzet.
Most peres eljárás várhat a lakókra, a bírósági keresetet már beadták. Hogy mekkora kárról lehet szó, nem lehet pontosan megmondani, mert a biztosító nem adta át a lakóknak a kárbecslés jegyzőkönyvét. A közös képviselő szerint azonban csak a födém újjáépítése 500 millióba kerülhet, ehhez jön a kilencven lakás felújítása.

A Bors az MKB Biztosítót is megkereste, akik azt írták: folyamatban lévő ügyről nem adnak tájékoztatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik