Közélet

Nem emlékszik mindenre a tatabányai családirtó

tatabányai lövöldözés (Array)
tatabányai lövöldözés (Array)

A két ember életét kioltó férfi is beletörődött, hogy rács mögött marad, nem fellebezzett.

Előzetes letartóztatásba helyezték hétfőn azt a férfit, aki megölt két embert szombaton Tatabányán. A rendőrség hétfőn közölte, a férfi részletes beismerő vallomást tett, elmondta, mi vezetett a tragédiához, arra azonban állítása szerint nem emlékszik, hogy rálőtt a rendőrökre.

A Tatabányai Törvényszék arról tájékoztatott, hogy bíróság álláspontja szerint a lövöldöző kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményt követett el, amely hosszú büntetéssel fenyeget, így fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye. Emellett tartani kell a tanúk befolyásolásának vagy megfélemlítésének, a tárgyi bizonyítási eszköz megsemmisítésének, meghamisításának esetleg elrejtésének veszélyével.

Ahogy arról beszámoltunk, a 40 éves férfi édesanyjával annak élettársával is végzett az engedéllyel tartott 45-ös kaliberű Glock típusú sport maroklőfegyverével. A férfi ellen több emberen elkövetett emberölés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A TEK nagy erőkkel vonult a helyszínre, a gyilkost- aki végig zavartan viselkedett és fegyverét sem tette le – négy órás tárgyalásnak után fogták el és kihozták a családi ház többi lakóját is.

A Bors hétfőn arról írt, gyermekelhelyezési vita robbant ki az érintettek között, a támadó kisfiát ugyanis az áldozatok nevelték. Állítólag részeg volt, amikor rokonaira támadt.

A bíróság döntését mindenki tudomásul vette, így a végzés jogerős.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik