Közélet

15 tonna fémet találtak, 68 millióra bírságoltak

femhulladek(960x640).jpg (Array)
femhulladek(960x640).jpg (Array)

A NAV Bevetési Főigazgatóságának pénzügyőrei egy Pest megyei településen működő illegális fémtelepen tartottak ellenőrzést, ahol több mint 15 tonna színesfémet, illetve fémhulladékot foglaltak le.

A NAV pénzügyőrei csaknem 11 ezer kilogramm színesfémet, többek között nyúzott réz és alumínium ipari kábeleket, égetett rézkábeleket ésegyéb réz hulladékokat találtak. Kiderült, hogy a helyszínen két működik, azonban ennek végzéséhez semmiféle engedéllyel nem rendelkeznek. Az ellenőrzést végző pénzügyőrök megállapították azt is, hogy az egyik gazdálkodónak 271 millió forintos adótartozására is van.

Miközben tartott az ellenőrzés, megérkezett a telephelyre egy tehergépkocsi, amelyen több mint 4300 kilogramm réz fémhulladék volt.  A gépjármű vezetője nem tudta igazolni a szállítmány eredetét.

A pénzügyőrök az összesen több mint 15 ezer kilogramm színesfémet, illetve fémhulladékot lefoglalták és több mint 68 millió forint bírságot szabtak ki. Az adótartozás ügyében adóigazgatási eljárás indult, amely jelenleg is folyamatban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik