Közélet

Lecsukták az ajkai rendőrt félholtra verő férfit

Ugyesz-ugyeszi-talar(210x140).jpg (Array)
Ugyesz-ugyeszi-talar(210x140).jpg (Array)

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság csütörtökön az ajkai rendőrt életveszélyesen bántalmazó férfit. Szökés, elrejtőzés, a tanúk befolyásolása, valamint annak veszélye miatt zárták be, hogy szabadlábon hagyása esetén
szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el – tájékoztatott a Veszprém Megyei Főügyészség.

Ahogy arról beszámoltunk, az egyenruhásra hétfőn, egy ajkai benzinkúton támadtak rá. A bántalmazást az előzte meg, hogy a férfi beült egy a benzinkúton tankoló kocsi vezetőülésére. Ezt egy járőr észrevette, és felszólította, hogy szálljon ki. A későbbi támadó így is tett, ám ezután odament a rendőrautóhoz, abba is be akart ülni. Az egyenruhás ezt meg akarta akadályozni, az őrjöngő ekkor esett neki: ököllel többször megütötte a járőrt, aki a földre került. A férfi még ott is bántalmazta, a rendőr egy időre még az eszméletét is elvesztette. A verekedő ezután egyszerűen beszállt a szolgálati kocsiba.

Rá pár percre, hogy a járőr visszanyerte az eszméletét, megérkeztek a kollégái is. A támadó még ekkor is a rendőrautóban ült. Amikor az egyenruhások felszólították, ismét kiszállt, de ekkor is támadásba lendült és megütött egy másik járőrt. Végül sikerült megbilincselniük a tombolót és a földön tartották, míg újabb erősítés érkezett.

Életveszélyt okozó testi sértés és hivatalos személy elleni erőszak miatt folyik eljárás ellene. 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik