Közélet

Húszmilliót kapott a rossz fehérvári bicikliút miatt egy férfi

kerékpár (Array)
kerékpár (Array)

Az út egyenesen a betonárokba vezette a kerekezőket. Az érintett bicikliző balesete után kerekesszékbe került. Rajta kívül négyen törték ott össze magukat.

Húszmillió forint kártérítést ítélt meg a bíróság egy férfinak, miután balesetet szenvedett egy székesfehérvári bicikliúton. A sikeres üzletmeber és családapa testileg és lelkileg is összetört, a felesége elhagyta, és vállalkozását csaknem a semmiből kell újjáépítenie – írja a Blikk.

Mielőtt a férfi kerékpárra ült, legurított egy fröccsöt a barátaival, kétkerekűjén pedig nem volt világítás – a helyi önkormányzat a perben ezzel próbálta rá hárítani a felelősséget. A jogerős ítélet szerint azonban az érintett út olyan veszélyes, hogy mindez nem oszt, nem szoroz. Az ítélet szerint még négyen törték össze magukat ugyanott, más időpontokban. Az egyenes út ugyanis teljesen váratlanul megtörik, jobbra kanyarodik, egyenesen tovább a vízelvezető árok húzódik. Aki nem veszi észre a kanyart, és teker tovább, beleszáll az árokba.

“Semmilyen tábla nem figyelmeztet, sötétben pedig egyáltalán nem számít rá az ember” – mondta Zoltán, aki aznap este a vihar elől sietett haza. Miután bezuhant a betonárokba, már le sem tudott kászálódni az összetört bicikliről, nem bírt megmozdulni. “Nem kívánom senkinek azt, amikor az orvosok közölték, hogy soha nem tudok majd lábra állni. Egy év után hazajöhettem, a kétéves gyermekem nem ismert meg, félt tőlem, a feleségem pedig két év után elhagyott” – fűzte hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik