Közélet

Bliccelt, aztán hazudott

vonat(960x640).jpg (Array)
vonat(960x640).jpg (Array)

A lónyai férfi azt mondta a rendőröknek, ellopták az iratait, de később megtört és bevallotta: szándékosan potyázott. A szélhámosra felfüggesztett fogházat kér az ügyészség.

Az eset még tavaly augusztus 25-én történt. A vádlott Vásárosnaményból akart a fővárosba utazni a Nyíregyháza-Budapest vonalon, ám csak Debrecenig váltott jegyet. Így olcsóbb volt. Viszont lebukott, Kabán le kellett szállnia a vonatról.

De nem esett kétségbe, felkereste a helyi rendőrőrsöt és feljelentést tett: a vonaton ellopták a tárcáját, benne készpénzzel, bankkártyával, iratokkal és természetesen a Budapestre szóló, érvényes jeggyel. Meg is indult a nyomozás, ám amikor tanúként tett vallomása során felhívták figyelmét a hamis tanúzás következményeire, a vádlott megtört.

Mindent bevallott: nem lopták el a pénztárcáját, és nem volt érvényes vonatjegye sem. Az eljárást ezzel megszüntették, de rögtön újat is indítottak a lónyai férfi ellen. Az ügyészség a hatóság félrevezetése miatt emelt ellene vádat és felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik