Közélet

Marihuánát termesztett profi módon a solti fegyőr

Marihuanaultetveny(960x640).jpg (Array)
Marihuanaultetveny(960x640).jpg (Array)

Társai is voltak, két barátja. Még az áramot is lopták ültetvényükhöz.

Egyebek mellett kábítószer birtoklása miatt emelt vádat az ügyészség egy 29 éves fegyőr és két barátja ellen, miután egy solti házban – profi körülmények között – marihuánát termesztettek. Az ültetvény üzemeléséhez szükséges áramot pedig lopták.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteki tájékoztatása szerint a fegyőr – akinek szolgálati viszonyát 2014. február 20-án megszüntették – két barátjával, egy 34 éves férfival és egy 25 éves solti fiatallal 2013 nyarán döntötte el, hogy utóbbi vádlott elhunyt rokonának üresen álló házában drogtermesztésbe fognak. Az épületet ennek megfelően átalakították: 2013 nyarán a fogyasztásmérő előtt megcsapolták a méretlen fővezetéket, így szabálytalanul tudtak áramot szerezni, kifestették az ingatlant és hamis bérleti szerződést is „kötöttek” a házra. Egy bátyai férfi adatait használták fel jogosulatlanul ehhez.

A trió alaposan elterveztett mindent:  szereztek kendermagokat, valamint interneten keresztül megrendelték a termesztéshez szükséges elektromos berendezéseket és egyéb eszközöket. Vettek rengeteg cserepet, reflektorokat, izzókat, ventilátorokat, párásító berendezést, tápoldatokat, fóliákat és egyéb eszközöket, professzionális körülmények között termesztették a kendert. Még a hidrokultúrás növénytermesztés szabályaiban is elmélyedtek.

Idén februárban ütöttek rajtuk a rendőrök. A nyomozók az épületben 68 darab élő és 30 darab learatott indiai kender növényt találtak és foglaltak le, a kábítószer-termesztés folyamatos és üzemszerű volt. Ezenkívül a fegyőr és villanyszerelő társa fogyasztottak is megtermelt kábítószerből, de előbbi lakhelyén más kábítószer – kokain és MDMA – is előkerült, illetve cinkosa otthonában szintén találtak drogot.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a társaság által termesztett kábítószer bár a csekély mennyiség felső határát meghaladja, de nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát. A vádlottak az áramlopással a szolgáltatónak összesen 345 ezer forint kárt okoztak. 

Ügyükben a Kalocsai Járásbíróság dönt majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik