Közélet

Taxisok támadták meg az Uber-utasokat Budapesten

Baseballütővel mentek nekik és sofőrjüknek, hogy hogyan merik használni a közösségi alkalmazást. Az egyik nagy budapesti taxitársaság alkalmazottai voltak.

Franciaországban már napok óta dúl a tettlegességig fajuló harc a taxisok és az Uber-sofőrök között, de már Magyarországon is megvolt az első összecsapás – írja a 444. Szerdán hajnalban egy férfi két barátjával a Deák térnél a közösségi alkalmazással hívott magának autót. A környéken álló két taxis megneszelte, hogy az Uberen keresztül szerveztek maguknak fuvart és mikor megérkezett az autó, odamentek hozzájuk.

A taxisok sértegetni kezdték az Uber-sofőrt és utasait, egyikük kezéből kivertek egy üveg bort, majd az egyik taxis az autóhoz vágta a félig összetört borosüveget. A sofőr rendőrt hívott, miközben a taxisok ököllel és baseball-ütővel fenyegették az utasokat, hogy miért merik használni az alkalmazást.

A baseballütővel fenyegetőző taxist garázdaságért előállították, társa elmenekült, őt keresik a rendőrök. Az agresszív taxisok az egyik nagy budapesti taxitársaság alkalmazottai voltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik