Közélet

Filmbe illő, százmilliós aranylopás Budapesten – négy embert vádolnak

ékszerlopás Budapesten (Array)
ékszerlopás Budapesten (Array)

Étteremnyitással álcázták az akciót. Volt egy ötödik társuk is, de őt nem sikerült azonosítani.

Különösen nagy értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség négy férfival szemben, akik a vád szerint egy a főváros VIII. kerületében általuk kibérelt helyiség és a mellette lévő ékszerház közös falát kibontva csaknem 200 millió forint értékben loptak el ékszereket még 2012 karácsonyán. Ha bűnösnek találják őket, öttől-tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

A vádirat szerint 2012 novemberében a felbujtó – az elsőrendű vádlott – megbízta a másodrendű vádlottat azzal, hogy a VIII. kerületi Rákóczi úton lévő, üresen álló helyiséget bérelje ki. Erre azért volt szükség, hogy kibonthassák a két üzlet közös falát és így hozzáférjenek az ékszerekkel teli páncélszekrényhez. Utóbbi még céget is alapított,  majd kibérelte a helyiséget, hogy ott “éttermet nyisson”.

Az akciót a harmad- és a negyedrendű vádlott hajtotta végre. Illetve volt még egy segítőjük, de őt nem sikerült azonosítani. A trió tagjai kibontották a falat, kivágták a péncélszekrény hátsó falát ahonnan 28 kilogramm arany ékszert vittek el. A zsákmányon túladtak, a pénzt pedig elosztották egymás között.

 Fotó: Sebestyén Jenő

Az ügy negyedrendű vádlottja érintettje annak a rablási ügynek is, amelyben az elkövetők magukat titkosrendőröknek kiadva csaknem 180 millió forint értékű készpénzt raboltak egy vietnami férfitól – ebben az ügyben a Fővárosi Főügyészség szintén a napokban emelt vádat.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik