Közélet

Lakásvásárlókat vertek át több százmillióval a csalók

szerzodes(210x140).jpg (Array)
szerzodes(210x140).jpg (Array)

A rendőrök összesen öt embert fogtak el: négy nőt és egy férfit.

Csalás miatt indított eljárást a rendőrség öt ember ellen. A gyanú szerint egy 46 éves nő 2011-től ajánlott hitellel terhelt lakásokat eladásra. Társai abban segítettek neki, hogy meggyőzték a lehetséges “vásárlókat”, hogy kössenek velük megbízási szerződést, majd ezzel egy időben fizessék is ki az ingatlan teljes árát.

Az ügyfelek a nő kérésére a  vételár egy részét a szerződés megkötésekor készpénzben átadták, a fennmaradó részt pedig pár napon belül átutalták a kft. bankszámlájára. A banda tagjai ezután különböző indokokkal halogatták a birtokba adás időpontját. A szerződésben rögzített dátumot többször módosították, de a határidő letelte után sem történt semmi, a lakást nem vehették át és a pénzüket sem kapták vissza. 

A rendőrök a napokban kilenc helyszínen tartottak egyszerre házkutatást. Bizonyítékokat foglaltak le és összesen öt embert kaptak el: négy nőt és egy férfit – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn. A társaság több százmilliót vágott zsebre és összesen 23 embert vert át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik