Közélet

Három év börtönt kapott a rendőrszakszervezet főtitkára

birosag(210x140).jpg (Array)
birosag(210x140).jpg (Array)

Sikkasztás és költségvetési csalás - egyebek mellett ezzel vádolták meg Szima Juditot. Összesen tíz ember került a vádlottak padjára.

Három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte sikkasztásért a Szekszárdi Járásbíróság első fokon, nem jogerősen Szima Juditot, a Tettrekész Rendőrség Szakszervezet (TMRSZ) főtitkárát hétfőn – tájékoztatta a Szekszárdi Törvényszék az MTI-t. Hauszmann-né Szőke Rita törvényszéki szóvivő közölte: a tíz vádlott ellen folytatott perben az elsőrendű vádlottat  folytatólagosan elkövetett sikkasztás, költségvetési csalás és hamis magánokirat – tizenegyrendbeli – felhasználása miatt mondta ki bűnösnek a bíróság.

A szakszervezeti vezetőt emellett négy évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, és 22 millió forint vagyonelkobzással is sújtották. A bíróság a TMRSZ-szel szemben egymillió 127 ezer forint vagyonelkobzást rendelt el.

Nyolc további vádlott felfüggesztett börtönbüntetést, próbára bocsátást, megrovást és pénzbüntetést kapott, egy vádlottat pedig felmentettek a bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás vádja alól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik