Közélet

Gyerekeket tartott fogva Hajdúhadházán és kényszerített szexre – újabb részletek

elfogás hajdúhadházán (Array)
elfogás hajdúhadházán (Array)

A fiatal fenyegette és verte mindkét lányt. Egyikük terhes lett, de még azután is prostituáltként kellett dolgoznia, hogy megszülte kisfiát.

Újabb részletekre derült fény annak a huszonévesnek a rémtetteiről, aki két 14 éves lányt is bezárva tartott a házában és prostitúcióra kényszerített. Mint azt írtuk, a gyanúsítottra múlt héten csaptak le a rendőrök.

Azzal fenyegette, hogy elcsúfítja az arcát

Egy egyik – intézeti nevelés alatt álló, szökésben lévő lány – lány tett bejelentést még februárban a gyámhivatalnál. Azt mondta, 2013 februárjában, amikor még gyermekkorú volt, a gyanúsított a házába vitte és szexuális kapcsolatot létesített vele. Később Hajdúhadházon és Debrecenben többször férfiakhoz vitte őt, akik fizettek, hogy lefeküdjön velük. A pénzt kerítője zsebre vágta. Amikor ellenállt, a fiatal rendszeresen veréssel, fenyegetéssel kényszerítette prostitúcióra. Tavaly április végén közölte vele, hogy el akar menni. Fogva tartója megverte, bezárta, és nem engedte ki a házból. Májusban sikerült megszöknie, de december 30-án este, a debreceni vasútállomásnál véletlenül találkoztak, és a fiatal nem engedte felszállni a buszra, visszahúzta, megpofozta, arra akarta kényszeríteni, hogy menjen vele vissza Hajdúhadházra. Azzal fenyegette, ha nem megy, elcsúfítja az arcát. A jegykezelők léptek közbe, a lány így el tudott menekülni – írja a Zsaru magazin.

Oszlophoz verte, fejbe rúgta a terhes lányt

A rendőrök ellenőrizték, megtörténhetett-e mindaz, amiről a lány beszélt. Nikolettet igazságügyi pszichológus szakértő is meghallgatta, szakvéleménye szerint igazat mondott. A nyomozók kikérdezték a gyerek környezetében élőket, akik tudhattak a történtekről. Közel húsz tanú igazolta a vallomását. Adatgyűjtés közben kiderült, van egy másik érintett is, az időközben már felnőtt Anitát az egyenruhások keresték fel. Elmondta: még nem volt 14 éves, amikor 2010. október 6-án, este 9 körül fogva tartója Debrecenben, a vasútállomáson akarata ellenére felrángatta a Hajdúhadház felé tartó vonatra, hazavitte, közösült vele, utána együtt éltek. 2012-ben, amikor négy hónapos terhes volt, a gyanúsított erőszakkal, fenyegetéssel prostitúcióra kényszerítette, a bevételt pedig eltette. Amikor ellenállt, a fejét oszlophoz verte, máskor fejbe rúgta. Anita vallomása szerint a fiatal még kisfiuk megszületése után is, 2013 végéig prostituáltként futtatta Debrecenben.

” H. Lajos ellen kétrendbeli, folytatólagosan, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének, szexuális visszaélés bűntettének, valamint 18. életévét be nem töltött személy sérelmére megtévesztéssel, erőszakkal, fenyegetéssel elkövetett kerítés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatunk eljárást” – közölte a rendőrség 

Olvasói sztorik