Közélet

Meztelen fotókkal és szexszel zsarolt egy kislányt a hevesi pedofil

csalad-eroszak-bantalmazas(2)(210x140).jpg (Array)
csalad-eroszak-bantalmazas(2)(210x140).jpg (Array)

A magát fiatalnak kiadó 52 éves „báró" telefonon zaklatta és fenyegette a gyereket, akit az interneten ismert meg.

Egy népszerű közösségi portálon keresett magának áldozatot egy pedofil férfi. A Heves Megyei Főügyészség keddi tájékoztatása szerint a kiszemelt kislány lépésről lépésre került egyre kilátástalanabb helyzetbe.

Az 52 éves, magát „bárónak” – és 19 éves fiatalnak – hazudó férfi ismerősnek jelölte a 12 éves kislányt, aki ezt elfogadta. Bár a gyerek nem tudta, ki ő, visszajelölte, még a telefonszámát is megadta neki. A pedofil ezután napi rendszerességgel zaklatta, alig néhány nappal azután, hogy megismerte, már azt kérte tőle, hogy küldjön magáról félmeztelen fotót. Mivel nem kapott, megfenyegette az iskolást, hogy kizáratja az oldalról.

A kislány végül küldött neki egy képet női mellekről, majd – kényszer hatására – magáról is, melltartóban. Utóbbit a férfi megosztotta, „kettejük viszonyát hamis színben feltüntető szöveg kíséretében”, és azzal zsarolta a gyereket, hogy csak akkor törli, ha kap cserébe egy aktfotót. A lány ekkor már egy félmeztelen képet küldött magáról, és könyörgött zaklatójának, hogy vegye le az előzőt. A férfit azonban mindez nem hatotta meg, a fotó maradt, ő pedig további képet követelt: ezúttal a nemi szervéről. Amikor ezt is megkapta – újabb súlyos fenyegetések mellett – már arra akarta rávenni a kislányt, hogy feküdjön le vele.

A gyerek ugyan elhitette vele, hogy belemegy a dologba, ám ekkor már szólt a szüleinek. Ők értesítették a rendőrséget, akik a megbeszélt találkozón elfogták a pedofil férfit. A nyomozók házkutatást tartottak a férfi lakásán, számítógépét lefoglalták, amelyen több, az internetről letöltött, pedofil tartalmú fotót találtak.

A férfi ellen kényszerítés bűntette, személyes adattal visszaélés vétsége, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntettének kísérlete és gyermekpornográfia bűntette miatt emeltek vádat. Az ügyészség börtönbüntetést indítványozott vele szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik