Közélet

A lövések sem állították meg a zalai menekülőt

Rendőrség (Array)
Rendőrség (Array)

A férfi kis híján két rendőrt is megsebesített.

HIvatalos személy elleni erőszakkal vádolt meg az ügyészség egy férfit Zala megyében, miután egy rendőrt kis híján elütött, egy másikat pedig métereken át vonszolt magával. A többszörös visszaeső autósnak közúti veszélyeztetés miatt is felelnie kell.

A férfi idén január 15-én, a reggeli órákban lányával és ismerősével érkezett Zalaegerszegre autóval, hogy gyermeke élettársát és egy barátját hazavigye Kaposvárra. A Platán soron lévő egyik nagyáruház parkolójában a rendőrök intézkedni akartak vele szemben, ugyanis felmerült a gyanú, hogy bűncselekmény elkövetőinek akar segíteni. A vádlott a parkolóhoz vezető úton állt meg. A két egyenruhás az autó felé futott, közben felmutatták a jelvényüket. A sofőr ekkor hátramenetbe kapcsolt és nagy sebességgel elindult.

Az egyik egyenruhás éppen a kocsi mögött volt, így az autó hátsó része és egy fa közé került. Kitámasztotta a kezét, hogy a jármű ne üsse el, eközben társának sikerült a a kocsi jobb oldalához szaladnia. Csak az autó kilincsét sikerült megfognia, először a jobb elsőt, majd a jobb hátsót, és ki is nyitotta az ajtót. Felszólította a sofőrt, hogy álljon meg, de ő csak gyorsított. Az egyenruhást métereken át vonszolta magával. Kollégája ekkor figyelmeztető lövéseket adott le, összesen hatot. A kerekekre célzott. Ennek ellenére el tudott menekülni, ám egy órával később, Nagykanizsa határában elfogták.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik