Közélet

Életét félti férjétől a rabságban tartott magyar anya

csaladon-beluli-eroszak(210x140).jpg (Array)
csaladon-beluli-eroszak(210x140).jpg (Array)

Patrícia elmondta, férje többször bántalmazta őt: nemcsak lelkileg, de fizikailag is.

A Kúria döntése azt jelenti, a magyar bíróságok cserbenhagytak egy külföldön csapdába esett magyar édesanyát és kisfiát – ezt mondta Nyíri-Kovács Patrícia édesapja annak kapcsán a Blikknek, hogy a legfelsőbb bírói testület úgy döntött: a magyar asszonynak Bora Borán kell elválnia koreai származású francia férjétől.

Mint ismert, a fiatal nő négy éve gyakorlatilag fogoly Francia Polinéziában, amióta férje kicsalta azzal a mesével, hogy adjanak még egy esélyt romokban heverő házasságuknak. Ám romantikus utazás helyett igazi rémálom lett az asszony osztályrésze: férje elvette az ő és mára már hatéves kisfia útlevelét. Onnantól kezdve esélye sem volt arra, hogy hazajusson gyermekével. A férfi elkobozta és elzárta Patrícia minden ingóságát.

Családjával szerencsére tudja tartani a kapcsolatot. Az itthoniak tisztában vannak vele: férje azon van, hogy Francia Polinéziában folytassák le a válási és gyermekelhelyezési eljárást. A Kúria napokban döntött úgy, hogy a nőnek és kisfiának külföldön kell megküzdeni az igazáért. vagyis magára maradt.

Patrícia azt is elmondta, hogy férje többször bántalmazta őt: nemcsak lelkileg, de fizikailag is. A férj ügyvédje ezt korábban a Blikknek tagadta, sőt azt állította: az asszony bármikor szabadon távozhatott volna a szigetről – a gyerek nélkül. „Vagy azt mondta, hogy gyermekemet és magát is megöli, ha elhagyom, máskor meg azzal fenyegetett, az összes vagyonát arra fogja költeni, hogy tönkretegyen és a gyermekünket elvegye tőlem. Rettenetesen féltem és félek mind a mai napig” – üzente Patrícia.

A család keddre tiltakozást szervezett a francia nagykövetség elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik