Közélet

Bedrogozva ölhetett Nancy gyilkosa

A crack nevű drogot fogyaszthatta Jao Kao-peng mielőtt Nancy lakására ment az Akácfa utcában - írja a Bors.

“A kínai közösség mindenütt összezár, de azt kivetik maguk közül, aki úgymond “szégyent hoz” a fejükre. Tehát Jao Kao-peng nem számíthatott a közösség védelmére, ezért kellett külföldre menekülnie” – mondta el a Borsnak egy, a amagyarországi kínai közösséget jól ismerő forrás, aki hozzátette: a feltételezett elkövető logikus döntést hozott, amikor Kínába ment, mivel “saját családja segítheti, akiket itthoni, szakácsként megszerzett jövedelméből támogatott korábban.”

A lap mai számában megjelent cikkben Nancy egyik barátnőjére hivatkozva azt írják: a kínai férfi valószínűleg drogot fogyasztott a gyilkosság estéjén. “Sokat lehetett hallani arról, hogy a kínaiak közül vannak, akik egyszerűen megvadulnakaz olcsó drogtól. Nancy gyilkosával is ez történhetett.”

Lassan egy hónapja bújkál a hatóságok elől az a kínai férfi, aki a gyanú szerint május 2-án megölte a 19 éves Nancyt. A Bors információi szerint tette után a férfi hazament, gyorsan átöltözött, némi készpénzt vett magához, majd elhagyta az országot. Megjegyzik: hetekig tartó egérutat kapott, mivel a hatóságok csak egy hete adtak ki ellene nemzetközi elfogatóparancsot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik