Közélet

Alcsúti juhász halála: a család nem nyugszik bele a döntésbe

magyar-gyorgy(960x640).jpg (Array)
magyar-gyorgy(960x640).jpg (Array)

A család ügyvédje pótmagánvádas eljárást kezdeményez Váradi András ügyében – írja a Népszava.

Az ügyészség a napokban megállapította: a rendőrség helyesen döntött, amikor bűncselekmény hiányában zárta le a halálos baleset vizsgálatát – derül ki a Népszava cikkéből.

Magyar György kijelentette: számos körülmény tisztázatlan az ügyben, ezért pótmagánvád keretében a bíróságon kell lefolytatniuk a bizonyítási eljárást. Az iratok benyújtására 60 nap áll rendelkezésére. Az ügyvéd szerint ellentmondás feszül a kirendelt szakértők véleménye között.

Az Együtt-PM alcsútdobozi polgármesterjelöltjét tavaly október 11-én ütötte el egy gépkocsi Alcsútdoboz közelében.

A műszaki szakember szerint a baleset úgy következett be, hogy Váradi a felezővonalat 80 centiméterrel átlépve, a másik sávban gyalogolt, amikor a vele szemből érkező Mercedes a bal elejével elütötte őt, mert nem tudta elkerülni a férfit. Ebben az esetben – ha valóban így történt volna – az áldozat vagy szemből, vagy a bal oldalán szenvedett volna sérüléseket.

Az orvosszakértők viszont egyértelműen rögzítették: a polgármesterjelölt halálát a teste jobb oldalát ért erőbehatások okozták. Azt is megállapították, hogy az ütközés álló helyzetben érte, miközben a bal lábán állt, és a jobbal lépett előre. A férfi teste a gázolást követően 26 métert repült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik