Közélet

Meztelenül zuhant a Rákóczi útra – perlik a rendőrséget a szülők

Blaha (Array)
Blaha (Array)

"Azt szeretnénk, ha a rendőrség tovább folytatná az ügyben a nyomozást, hiszen a toxikológiai eredmény számos olyan kérdést felvet, amit nem tisztáztak."

A szülők szerint nem járt el kellő alapossággal a rendőrség fiuk ügyében, ezért beperlik a BRFK-t. Azt szeretnék, ha megtudhatnák, hogyan került a szegedi fiatalember szervezetébe drog, és miért zuhant ki egy fővárosi szálloda erkélyéről, miközben két ismert pszichológus is ott volt vele – írja a delmagyar.hu.

Mint ismert, Szabolcs másfél éve, a születésnapján meztelenül kizuhant a fővárosban egy Rákóczi úti hotel ötödik emeleti erkélyéről. Az életét már nem tudták megmenteni. Tavaly novemberben az áldozat édesanyja még azt mondta: egy évvel a tragédia után sincs toxikológiai eredmény – ő már akkor kételkedett abban, hogy a fiatalember tiszta tudattal tette volna, amit tett. Később azonban kiderült, a vizsgálatnak már júniusban volt eredménye, azt azonban a családnak csak decemberben küldték meg – később, mint ahogyan határozat született arról, hogy lezárták a nyomozást.

“Azt szeretnénk, ha a rendőrség tovább folytatná az ügyben a nyomozást, hiszen a toxikológiai eredmény számos olyan kérdést felvet, amit nem tisztáztak. Mi pedig ezt nem is tudtuk észrevételezni, mivel már nem volt rá lehetőségünk” – mondta lapunknak Török Béla, a család ügyvédje, aki szerint nem felelt meg a tisztességes eljárás követelményének a BRFK eljárása, amivel a halál körülményeit vizsgálták. Éppen ezért a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz fordultak keresettel, amelyben a rendőrségnek a halál lehetséges okát megállapító közigazgatási határozatának megsemmisítését kérték, illetve hogy a bíróság kötelezze a BRFK-t új eljárás lefolytatására.

A szülők az ügy kulcskérdésének azt tartják, hogyan került Szabolcshoz drog, hiszen megvetette azokat, akik ilyesmit használnak. Akik ismerik, biztosak benne, hogy a fiatalember nem volt drogos és nem lett öngyilkos. Ezért ragaszkodik a család egy szakszerű és valóban minden lényeges részletre kiterjedő vizsgálathoz – hátha abból kiderül az igazság.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik