Közélet

Elképesztő, ami az utakon történt a héten

csobánkai halálos baleset (Array)
csobánkai halálos baleset (Array)

 

Kedden és szerdán két-két balesetben két-két ember, csütörtökön négy balesetben hat személy, pénteken három balesetben öt, szombaton pedig szintén két balesetben két ember vesztette életét a hazai utakon. Csak a hét első napján nem történt tragédia, ám akkor is el kellett látni csaknem ötven embert. Hétfő óta több mint 300 olyan baleset történt, amelyben megsérült valaki.

Hat nap alatt tehát összesen 17 ember halt meg közúti balesetben, és a vasárnap sem múlt el tragédia nélkül. Szegeden különös baleset történt: egy motoros kerítésnek ütközött, de őt már nem találták a helyszínen, csak a motorját. Kiderült, hogy a történtek után hazament, ahol rosszul lett, összeesett és meghalt. Szegeden nem ez az első tragédia a héten, ketten is életüket vesztették, mindegyik balesetben érintett egy-egy motoros: pénteken egy kereszteződésben ütközött autóval egy kétkerekű, miután nem adta meg az elsőbbséget az autónak, míg szerdán motor gázolt halálra egy gyalogost, ugyancsak egy kereszteződésben. A 76 éves asszony meghalt.

Szombaton Csobánkánál tragikus, tömeges sérüléssel járó baleset történt: két autó karambolozott, az egyik kocsiban ketten utaztak, egy férfi és egy nő. Az asszony életéért sokáig küzdöttek a mentők, újraélesztették, de nem tudták megmenteni, utastársát a tűzoltók vágták ki a roncsból. A másik járműben egy család utazott, egy férfi, egy várandós nő és hátul két gyermek. A szülők könnyű, ám a gyermekek súlyos sérüléseket szenvedtek.

 Fotó: MTI

Csütörtökön volt olyan baleset, amelyben egyszerre hárman vesztették életüket. Az 5-ös főúton, Lajosmizse közelében karambolozott két kocsi, az áldozatok mindannyian egy autóban utaztak. 

 Fotó: MTI

Halálos baleset történt mindezeken túl például Hajdúszoboszlónál,  Hegykőnél,  Andornaktályánál, Tokodnál  és Nyíregyházánál is. 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik