Közélet

Cefrés gyilkosság – felmentették a férfit

palinka(210x140)(3).jpg (Array)
palinka(210x140)(3).jpg (Array)

A főzdevezető családja nem nyugszik bele a döntésbe, fellebbeznek.

Felmentette a bíróság azt a férfit, a “cefrés gyilkosságként” elhíresült ügy kapcsán vádoltak meg. “Három és fél éven keresztül ártatlanul vádolt a rendőrség és az áldozat családjának ügyvédje a gyilkossággal. Mi mást mondhatnék, nagyon örülök a felmentő ítéletnek” – mondta a Borsnak. Felesége hozzátette: megértik az áldozat családjának fájdalmát, ugyanakkor nekik is meg kell érteniük, hogy Péter ártatlan és semmit sem szeretnének jobban, mint hogy a valódi tettes kézre kerüljön.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kétgyermekes családapát 2012 januárjában ölték meg. Abban az évben kezdett el dolgozni a tabajdi pálinkafőzdében főzdevezetőként. Az üzemből tűnt el, ott találták a kocsiját, a telefonját, a pénztárcáját és a kabátját is.Tizenkilenc nap keresés után a vaskoronggal lefedett cefretartó aknában találták meg a maradványait. A rendőrség akkor úgy vélte, a raktáros végzett vele, a vancouveri egyetemen tanult férfit azzal gyanúsították, hogy szakmai féltékenységből szíven szúrta kollégáját. Azonban nem sok bizonyíték volt ellene. A rácsok mögül házi őrizetbe került, most pedig a nyomozást is megszüntették. A család pótmagánvádat nyújtott be, így került végül bíróság elé az ügy.

A Kazai családot képviselő dr. Magyar György megdöbbentőnek minősítette a felmentést és fellebbezett. “Sajnálatos, hogy a bíróság egyenként értékelte a bizonyítékokat, és nem összességükben. A pálinkafőző telepen csak C. Péter tartózkodott a gyilkosság idején, a kését pedig az áldozat mellett, a cefretárolóban találták meg. Az is igaz ugyanakkor, hogy a cefre a testen és a késen is eltüntette, feloldotta a nyomokat. Fellebbeztünk” – tette hozzá Magyar.

A Bors részt vett az ügyben elrendelt helyszíni bizonyításon. Az egyik orvos szakértő akkor úgy fogalmazott: sosem találkozott hasonló esettel pályafutása során. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik