Közélet

Szörnyű részletek a sarkadi csecsemőgyilkosságról

bíróság (Array)
bíróság (Array)

A huszonéves fiatal rendszeresen bántalmazta élettársa gyermekeit, ököllel, tenyérrel ütötte, megrúgta, megharapta őket, ráadásul a nő mindezt tudta.

Megkezdődött kedden a Gyulai Törvényszéken annak a sarkadi férfinak a pere, aki a vád szerint rendszeresen bántalmazta élettársa gyermekeit, és egyikük belehalt az ütlegelésbe. Az ügyész több mint húsz percen keresztül ismertette a vádiratot, amely szerint a fiatal férfi 2012 szeptemberében találkozott párjával, aki hozzá is költözött három kiskorú gyermekével. Havi 125 ezer forint bevételük volt, ez kizárólag a gyermekek után járó szociális juttatásokból és a tartásdíjból folyt be. A pénzt azonban nem a gyerekekre, hanem a saját ruházkodásukra és drogok vásárlására fordították. A gyerekeket elhanyagolták, koszos ruhákban járatták, az egyiküknél kialakult rühességet nem kezeltették, a legnagyobb fiú tanszereit nem vették meg, nem gondoskodtak arról, hogy eljusson az iskolába.

Az ügyész közölte: az elsőrendű vádlott kóros elmeállapotban nem szenvedett, nem kábítószer- és alkoholfüggő, ám droghasználónak minősül, emellett “alacsony frusztrációs tolerancia” és énközpontúság jellemzi.

Fotó: Hír24/Pál Anna Viktória

A huszonéves fiatal rendszeresen bántalmazta élettársa gyermekeit, ököllel, tenyérrel ütötte, megrúgta, megharapta őket, ráadásul párja mindezt tudta. Ő is bíróság elé állt. 2013. május 21-én, tudatmódosító szer hatása alatt a férfi úgy megütötte a füle mögött a babakocsiban fekvő kilenc hónapos gyermeket, hogy eltörte a koponyáját. Bár ezután elvitte az orvosi ügyeletre, ahonnan kórházba vitték a gyereket, az életét már nem lehetett megmenteni. A másik gyermeket a “nevelőapa” egyszer olyan erővel rúgta meg, hogy eltörte a combcsontját.

Az ügyész halált okozó testi sértés, védekezésre képtelen személy sérelmére folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat ellene. Az anya ellen kiskorú veszélyeztetése a vád. A bíróság a vádirat ismertetése után, a kiskorú sértettek miatt, erkölcsi okokra hivatkozva zárt tárgyalást rendelt el. A bíró utalt arra, hogy várhatóan ősszel hirdetnek majd elsőfokú ítéletet az ügyben – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik