Közélet

Pénzért árulhatták a magyar állampolgárságot Dombrádon

honosítási kérelem (Array)
honosítási kérelem (Array)

Nyolc embert gyanúsítanak egyszerűsített honosítással való visszaélés miatt.

A megyei rendőr-főkapitányság befejezte az ügyben a nyomozást, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Kisvárdai Járási Ügyészségnek, ahová azok május 12-én érkeztek meg – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője, Szilágyi László az MTI érdeklődésére.

Az ügyész jelenleg tanulmányozza az iratokat, de döntést még nem hozott az eljárás további menetéről. A büntetőeljárásról szóló törvény szerint az ügyésznek harminc napon belül kell az ügyben döntést hoznia, azonban ezt a határidőt az ügyészség vezetője – kivételes esetben – harminc nappal meghosszabbíthatja. Nagy terjedelmű ügyben a felettes ügyész legfeljebb kilencven napig is meghosszabbíthatja az elintézési határidőt.

A Magyar Nemzet április 11-én megjelent cikke szerint jogosulatlanul segíthettek külföldieket kettős állampolgársághoz az ukrán határhoz közeli Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Dombrádon.

A napilappal a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, hogy büntetőeljárás indult Dombrádon az egyszerűsített honosítási eljárással összefüggő visszaélések miatt. A rendőrség közleménylét megyei főügyészség azzal egészítette ki, hogy többrendbeli közokirat-hamisítás gyanúja miatt folyik a nyomozás.

A Magyar Nemzet cikkében felidézte, hogy az üggyel összefüggésben Legény Zsolt szocialista országgyűlési képviselő írásbeli kérdést intézett a legfőbb ügyészhez. Polt Péter válasza szerint a rendőrök négy embert hallgattak ki gyanúsítottként, és ők a bűncselekményt hivatalos személyként követhették el – áll a cikkben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik