Közélet

Murányi Marcell: Nem történt tudatos cserbenhagyás

Murányi Marcell (Array)
Murányi Marcell (Array)

A Népszabadság főszerkesztője azt állítja: nem vette észre, hogy elsodort egy kerékpárost, csak egy furcsa hangot hallott. Amint viszont otthon látta az autó sérülését visszament a helyszínre.

Murányi Marcell közleményben reagált a sajtóhírekben megjelentekre: „2015. március 30-án este, 8 óra körül a Rottenbiller utca és az István utca kereszteződésében baleset részese voltam. Autómmal a külső sávból egy lelassult trolit kikerülve, majd onnan jobbra kanyarodva úgy sodortam el egy kerékpárost, hogy azt akkor nem észleltem. Mindössze egy furcsa hangot hallottam, aminek nem tulajdonítottam jelentőséget.

Hazaérve láttam meg az autóm jobb oldalán, a második ajtó hátsó részénél egy nagyjából 25 centiméter hosszú karcolást. Ekkor azonnal visszamentem a kereszteződéshez, ahol már helyszíneltek a rendőrök, és jelentkeztem náluk. A két időpont között annyi idő telt el, amíg haza – illetve visszaértem, tehát úgy 20-25 perc. A felelősségemet kihallgatáson elismertem, hiszen az eset megtörtént, viszont nem történt tudatos cserbenhagyás, és nem gázoltam.” – írta.

 
Murányi Marcell (Fotó: MTI) 

A főszerkesztő fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az ügy mélységesen megrendítette, és szeretné kifejezni együttérzését a baleset sérültjének.

A kiadó ugyancsak reagált a hírekre. Közleményükben leírják, hogy a Népszabadság illetve a Mediaworks vezetőségét Murányi Marcell főszerkesztő a balesetet követő napon személyesen tájékoztatta. Mindemellett amíg a balesettel kapcsolatos hivatalos vizsgálatok és eljárások le nem zárulnak, a médiavállalat az ügyet a továbbiakban nem kívánja kommentálni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik