Közélet

Airsoft fegyverrel akart boltot rabolni

Airsoft fegyver (Array)
Airsoft fegyver (Array)

Ragasztószalagot tekert az ujjára, és farmert viselt a melegítője alatt, majd a rendőröknek mindent bevallott.

A rendőrök hétfőn délben Miskolcon, a Gömöri felüljáró alatti parkoló területén egy kapucnis fiatalemberre lettek figyelmesek. Az egyenruhások láttán zavartan viselkedő férfira azonnal lecsaptak, a ruházatát átvizsgálták, melynek során az övbe tűzve egy pisztolyt vettek észre – derült ki a rendőrség közleményéből.

 
Fotó: Police.hu 

A külön engedély nélkül tartható sporteszköz mibenlétére vonatkozó kérdésekre ellentmondásos válaszokat adó férfi fejéről lekerülő „sapka” alaposabb szemügyre vétele során kiderült, hogy az valójában egy kámzsa. A férfi által előadottakra elsőként az ujjaira tekert ragasztószalag, a melegítőnadrágja alatti farmer és a zsebéből előkerülő, ajtók kinyitására alkalmas „zárfésűk” adtak cáfolatot.

A Miskolci Rendőrkapitányságra előállított Sz. József, 18 éves tokaji lakos gyanúsítotti kihallgatása során elismerte, hogy a nála lévő sportfegyverrel az elfogásának közelében egy kisboltot szándékozott kirabolni. Az ujjaira tekert ragasztócsíkokkal az ujjlenyomatainak hátrahagyását akarta megakadályozni, míg a melegítő alatt viselt farmernadrággal a rablás utáni menekülését kívánta volna elősegíteni.

A beismerő vallomást tett férfival szemben a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás előkészület vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, amit gyorsított eljárásban, bíróság elé állítással tervez befejezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik