Közélet

Orbántól kérnek segítséget Marcsika áldozatai

Dobrai-Sandorne(960x640).jpg (Array)
Dobrai-Sandorne(960x640).jpg (Array)

A Szoljon.hu információja szerint a miniszterelnöktől várnak segítséget kárpótlásuk ügyében.

A helyi hírportálnak az érintettek egy részét képviselő ügyvéd azt mondta, kezdeményezni fogják a cég felszámolását. Ha felszámolják, a felszámolónak is joga és kötelessége, hogy nyomozza, hova lett a , ami D. Sándornéhoz került. Ez is egy segítség lehet a károsultaknak – tette hozzá Dobrossy István.

Az ügyvéd kérte az érintettektől, ha az ügymenetről bármilyen kis információjuk is van, mondják el a rendőrségnek. Ha az elévülési időn belül ilyen információmorzsákat kapnak, akkor lehet szélesíteni a nyomozást is. Az ügyvéd a titoktartás miatt nem mondhatta el hány ügyfelet, milyen összeggel képvisel, úgy vélte: 800-1000 fő között lehet a károsultak száma, a bejelentett kár már 10 milliárd körüli, a végösszeg pedig 10-20 milliárd között lehet.

„Miután 800 ügyféladatot lefoglaltak, mindenki tegyen bejelentést, s próbálja tisztázni, hogy legális pénz volt, amit ide hozott” – tanácsolta az ügyvéd. A karcagi Balogh Zoltánt, aki igyekszik összefogni a károsultakat, többen arra kérték, az ügyvéddel induljanak el, kérjenek állami segítséget.

Orbán Viktor május 1-jén azt nyilatkozta, hogy nem közpénzből, de valamilyen úton-módon próbálnak segíteni a karcagi károsultaknak is. Ha egy miniszterelnök tesz ilyen kijelentést, az nagy remény lehet számukra. Ezért a károsultak nevében megpróbálnak megfogalmazni egy levelet, amiben összefoglalják a tényeket és segítséget kérnek a miniszterelnöktől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik