Közélet

Embercsempészeket fogtak Komárom-Esztergomban

vonat (Array)
vonat (Array)

Az oroszlányi vasútállomáson és az M1-es autópályán is embercsempészeket fogtak, mindkétszer Bécs lett volna a végállomás.

Az oroszlányi vasútállomáson igazoltattak a helyi járőrök öt külföldi állampolgárt 2015. május 2-án. A három török, egy szerb és egy koszovói nem tudta igazolni magyarországi jogszerű tartózkodását, ezért a rendőrök elállították őket az Oroszlányi Rendőrkapitányságra. Az eljárás során kiderült, hogy a 41 éves szerb férfi a szerb-magyar határ közelében vette fel négy utasát és őket Bécsbe vitte volna személygépkocsijával. A sofőr ellen embercsempészés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya. A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette.

Ugyanezen a napon a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai állítottak meg egy személygépkocsit az M1-es autópályán. A jármű 38 éves vezetője négy szír állampolgárt akart Bécsbe vinni, amiért 200 eurót kért utasaitól. Az autót vezető budapesti Sz. Tamás ellen – szabadlábon hagyása mellett – embercsempészés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, írja a police.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik