Közélet

Bárddal kergette a vita után

Vádemelési javaslattal zárult annak a külföldi férfinak az ügye, aki előzetes szóváltást követően először bántalmazta, majd egy bárddal meg is fenyegette a sértettet Angyalföldön.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozott Z. X. 31 éves kínai állampolgárral szemben, súlyos testi sértés és garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, írja a police.hu.

A gyanú szerint a férfi 2014. október 11-én 18 óra körüli időben egy Budapest XIII., Béke úti kínai étterem hátsó udvarán dulakodni kezdett a sértettel, amely során őt egy földről felvett kővel többször fejbe ütötte, majd azt csak egy harmadik személy közbelépésének hatására fejezte be. Ezt követően a gyanúsított bement az étterembe, ott pedig a kezébe vett egy bárdot. Ezt látva a sértett a Budapest XIII., Béke tér irányába elfutott, a gyanúsított azonban a bárddal kezében üldözte őt. A férfinak végül sikerült elmenekülnie.

A nyomozók a bűncselekmény másnapján ismert lakcímén elfogták, majd előállították a kerületi rendőrkapitányságra a külföldi férfit. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága az eljárást a napokban befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik