Közélet

“Megdöglesz, Petőfi!” és két horogkereszt

A szépen cizellált mondatot és a náci jelképeket a Petőfi maradványait kutató Morvai Ferenc üzemének kapujára firkálták.

“Megdöglesz, Petőfi!” – festették a kapura két horogkereszt mellé, az irodaház ablakait pedig kövekkel dobták be – közölte az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül a Megamorv Petőfi Bizottság Egyesület. A nagyrédei üzletember feljelentést tett a rendőrségen, és azt mondta, komolyan veszi a fenyegetést. Évekkel ezelőtt Kiskőrösön eszméletlenre verték Morvait, kezeit hátrakötötték, gépkocsiját felgyújtották, a hátára pedig ráírták: ,,Ha tovább folytatod a Petőfi-kutatást, így jár a családod is!” – áll a közleményben.

Ettől függetlenül marad az eredeti tervnél, 2015. július 17-én eltemeti Petőfi Sándor Barguzinból hazahozott földi maradványait. “Az elkövetőket arra kéri, ha meg akarják ölni, azt a temetés után tegyék, mert Petőfi Sándor mellett van még egy szabad sírhely a Fiumei úti temetőben”. A Gyöngyösi Rendőrkapitányság önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatt indított eljárást.

Ide kattintva interjút olvashat Morvai Ferenccel a szarégetéstől Petőfiig: “Magyar Bálint azt mondta, menjek a picsába Petőfivel. És Orbánt se érdekli”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik