Közélet

Romagyilkosságok: falazni próbált az egyik gyanúsított

romagyilkosság per (romagyilkosság, )
romagyilkosság per (romagyilkosság, )

Hamis tanúzás miatt gyanúsítottként hallgatta ki a romagyilkosságok elsőrendű vádlottjának korábbi munkaadóját, F.-né Ny. Évát a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

A gyanú szerint a nő a bíróságon hamis alibit próbált igazolni Kiss Árpádnak, hogy a férfi enyhébb büntetést kapjon. F.-né Ny. Évát tanúként hallgatták meg a perben, és többször is ellentmondásba keveredett saját korábbi vallomásaival. A bíró többször is figyelmeztette, végül hamis tanúzás miatt feljelentést tett.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Híradóban azt mondta: F.-né Ny. Éva a gyanú szerint a nyomozás során tett vallomását megváltoztatva a tárgyaláson valótlan nyilatkozatot tett, azért, hogy az elsőrendű vádlottnak alibit biztosítson, illetve cselekménye tárgyi súlyát csökkentse. A Budapesti Nyomozó Ügyészség vele szemben büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás miatt folytat eljárást.

Az M1 hírműsorában elhangzott: kihallgatásán F.-né Ny. Éva nem tett vallomást, és tagadta, hogy bűncselekményt követett el. A gyanúsítás ellen panaszt jelentett be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik