Közélet

Jómódban élt a fiú, aki 22 ezerért megölte a trafikoslányt

trafikos gyilkos (trafikos gyilkos, trafik, kaposvári trafikos késelő, kaposvári trafikos gyilkos, )
trafikos gyilkos (trafikos gyilkos, trafik, kaposvári trafikos késelő, kaposvári trafikos gyilkos, )

A sántosiak megdöbbentek, a trafikosok pedig rettegnek.

Megdöbbentek a sántosiak, hogy az egyik falubeli fiú a kaposvári trafikoslány gyilkosa. A mindössze 19 éves fiatal a rendőrség pénteki közlése szerint 22 ezer forintért ölte meg a 20 éves eladónőt. Tette mindezt annak ellenére, hogy a lány nem ellenkezett, átadta neki a bevételt.

Jóravaló család anyagi gondok nélkül

A kapos.hu stábja Sántoson járt. Nem érti senki, mi vitte rá a jó családból származó, érettségi előtt álló fiatalt a brutális gyilkosságra. Az egyik asszony szótlan, magának való fiúként jellemezte, de rosszat nem tudott róla mondani. Egy férfi arról beszélt, hogy tudomása szerint a gyanúsított nem dolgozott, de szerinte rendes, tisztességes családban élt, fogalma sincs, miért tett ilyet. Mások is ezt mondták hozzátéve: a gyilkosnak anyagi gondjai sem lehettek.

Rettegő és “lázadó” trafikosok

A nol.hu arról írt, hogy a kaposvári trafikosok rettegnek. A történtek óta vannak, akik nem hajlandók becsukni üzletük ajtaját. „Volt, hogy azt álmodtam, lelőnek. Gyakran félek, hogy megtámadnak. Ha gyanús kinézetű ember jön be, akkor különösen. Szerintem a lefóliázott boltok ösztönzik a bűnözőket. Csak olyan bolti rablásokról hallottam mostanában, amit trafikok ellen követtek el. Mintha más boltok nem is érdekelnék a rablókat” – mondta egyikük, akinek a boltja száz méterre van a rendőrségtől. A fiatal eladó majdnem egyidős a meggyilkolt lánnyal. Beszélt arról is, hogy munkaadója egy másik trafikjában már volt késes támadás korábban. Ott szerencsére nem sérült meg senki.

A lap munkatársa felkeresett még féltucat trafikot a somogyi megyeszékhely központjában, ott is nyitva voltak az ajtók. A Kossuth utca egyik dohányboltjában sem kellett lenyomnia a kilincset. Az eladó – egy középkorú asszony – azért döntött így, hogy belássanak az üzletbe. Neki is voltak rossz álmai rablókról,  és nem egyszer előfordult, hogy amíg egy számára gyanús férfit kiszolgált, addig az egyik kezét állandóan a riasztógombon tartotta.

Annak a trafiknak a gazdája, ahol a meggyilkolt lány dolgozott, Gölöncsér Attila. A középkorú férfinak a Fő utcán van a másik dohányboltja. Pénteken ő dolgozott ott, nem a máskor pult mögött álló női alkalmazott, mivel a hölgy is fél a gyilkosság óta. Az ajtók ott is tárva-nyitva állnak, ám ő azt tervezi, még ennél is tovább megy: leszedeti a fóliát.

A szerdai gyilkosság nemcsak Kaposváron váltott ki indulatokat a fóliázás ellen. Az egyik pécsi trafik eladója, egy huszonéves asszony – amikor az újságíró szóba hozta neki a gyilkosságot így csattant fel: -„Azt kívánom, hogy annak, aki ezt a törvényt kitalálta, ne legyen egyetlen nyugodt napja. Azt nem kívánom, hogy öljék meg a lányát, de ha őt szúrnák le, mint trafikost, azt nem bánnám”.

„Nyisd ki a kasszát és tedd a pénzt a szatyorba!

A Hír24 stábja Budapesten forgatott, mint kiderült, a fővárosi trafikosok is félnek.

Ahogy arról beszámoltunk, a 20 éves lányt szerdán ölték meg, a támadóról a rendőrség csütörtök délelőtt közölt képet, valamint személyleírást. Aznap, kora délután sikerült is elfogniuk, méghozzá egy kórházban, ahol éppen kisebb sebészeti beavatkozáson esett át. Nem tudta, hogy hajtóvadászat folyik ellene.

A rendőrség pénteken sajtótájékoztatón számolt be a részletekről. Elmondták, a fiú új életet akart kezdeni, elköltözni otthonról. Ehhez kellett neki a pénz. Két-három nappal korábban már eltervezte a trafik elleni rablást. Mindent kigondolt: magához vett egy kést, apja munkaruháját az eltűnéshez, és álarcot is készített a pólójából. Ezután ment be a Fő utcai üzletbe, ahol kérte az eladónőt, hogy adja át neki a pénzt. Bár megkapta, amit akart és még a kulcsait is elvette, arra jutott, hogy nem tud elmenekülni a rendőrök elől, ezért ölte meg a lányt több késszúrással. Miután végzett vele, lekapcsolta a villanyt, bezárta a bolt ajtaját és elsétált a zsákmányával – a már említett – 22 ezer forinttal.

A fiúról a Bors azt írta, bébiszitterként dolgozott olykor. Apja szerint nem volt erőszakos természetű.

Olvasói sztorik