Közélet

Romagyilkosság: enyhítést kért az elsőrendű vádlott védője

romagyilkosság per (romagyilkosság, )
romagyilkosság per (romagyilkosság, )

Kiss Árpád elsőrendű vádlottra ügyvédje határozott idejű börtönbüntetést kért arra az esetre, ha a Fővárosi Ítélőtábla nem helyezi hatályon kívül az elsőfokú ítéletet.

A romagyilkosságok ügyében folyó büntetőper másodfokú tárgyalásán, szerdán Bérdi Zsolt a védőbeszéde végén elsősorban azt indítványozta, hogy eljárási szabálysértések miatt helyezzék hatályon kívül az elsőfokú ítéletet.

Hozzátette: ha ennek az indítványának nem adnak helyt, akkor mondják ki bűnösnek védencét a Galgagyörkön, a Piricsén és a Tarnabodon elkövetett cselekményekkel kapcsolatban foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettében.

Bérdi Zsolt továbbá indítványozta, hogy a Besenyszögön, a debreceni menekülttábornál, valamint Nagycsécsen, Alsózsolcán, Tatárszentgyörgyön, Tiszalökön és Kislétán elkövetett cselekményekkel kapcsolatban, továbbá a hadianyaggal való visszaélés bűntett tekintetében bizonyítottság hiányában mentsék fel Kiss Árpádot az ellene emelt vád alól.

Erre tekintettel kérte, hogy védencét a Fővárosi Ítélőtábla határozott idejű, börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélje, és mondja ki, hogy a büntetés kétharmad részének letelte után feltételesen szabadságra bocsátható.

Az ügyvéd végül Iustitia, az igazságot megszemélyesítő ókori istennő alakjára hivatkozva azt is kérte, hogy az eljáró tanács tagjai a döntésük meghozatalakor “takarják le a szemüket”, ne azt nézzék, hogy ki ül a vádlottak padján, hanem azt, törvényesen folyt-e le a büntetőeljárás, s ha nem, akkor kezdjék azt elölről.

Kiss Árpád nem kívánt élni felszólalási jogával a tárgyaláson, de benyújtott a bíróságnak egy iratot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik