Közélet

Verssel búcsúzott kislányától a békési családirtó

magyarbánhegyes (magyarbánhegyes)
magyarbánhegyes (magyarbánhegyes)

"Azt nem akarja, hogy a rácsok mögött lássa a gyermek, és azt is tudja, hogy élve már nem kerülhet ki a börtönből" - mondta az egyik rokon.

Verset írt a börtönből gyermekének, ebben búcsúzik el a magyarbánhegyesi családirtó – írja a Blikk. A kislánya szeme láttára vérfürdőt rendező férfi a napokban megkapta a bíróságtól az idézést büntetőperére, amit május első hetében tárgyal majd a Gyulai Törvényszék.Az ügyészség tényleges életfogytiglani börtönt kért rá.

A férfi most már belenyugodott, hogy többé nem lesz szabad, legalábbis kicsi az esélye annak, hogy enyhébb ítéletet kapjon. Annak ellenére, hogy a borzalmas mészárlásra elsősorban a kislány elhelyezése miatt szánta rá magát, az apa nem törte magát, hogy bármilyen kapcsolatba kerüljön Napsugárral.

“Lajos a kislány nagynénjének küldte el a verset, amit amo­lyan búcsúlevélnek szánt. Azt nem akarja, hogy a rácsok mögött lássa a gyermek, és azt is tudja, hogy élve már nem kerülhet ki a börtönből”  – mondta a lapnak az egyik családtag. A férfi a nyomozás alatt egyetlen szót sem mondott a rendőröknek, kizárólag a pszichológusokkal állt szóba, miután megpróbálta felakasztani magát. Igaz, ezek a beszélgetések mind dokumentálva vannak, de tartalmuk bizonyítékként nem használható fel a bíróságon. A férfi először a tárgyalóteremben fog majd beszélni, és úgy tudják, a vallomása akár több órán át is eltarthat majd, ha a kérdésekre is hajlandó lesz válaszolni.

Ahogy arról beszámoltunk a 47 éves vésztői férfi két embert agyonlőtt, kettőt megsebesített tavaly májusban a magyarbánhegyesi házban. A tettest elfogták a rendőrök. Az egyik túlélőről, egy 27 éves nőről, aki négy lövést kapott a hasába, korábban elterjedt, várandós volt, de ezt cáfolta az egyik hozzátartozó. Korábbi sajtóértesülések szerint a férfi idén júniusban öngyilkosságot kísérelt meg, amikor átvitték a rendőrségre kihallgatásra. Pár percre hagyták csak egyedül, ám ezalatt ruháiból kötelet sodort és felakasztotta magát. Az utolsó pillanatban vágták le és élesztették újra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik