Közélet

Bújtatják az erőszakkal megvádolt szülőket

A szigetszentmiklósi házaspárt hiába engedték ki a börtönből, az utcára sem mernek kilépni.

Fenyegetések sokasága lepte el az internetet azután, hogy egy hónappal ezelőtt a bíróság felmentette a gyermekeik sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal megvádolt szigetszentmiklósi házaspárt. A Bors úgy értesült, hogy a szülők számára egy jogvédő szervezet szerzett szállást, melynek hollétét szigorúan titkolják, még a legközelebbi ismerősök sem tudnak róla.

A Borsnak bírósági forrásból azt mondták: nem meglepő a szülők óvatossága, az ügyészség, amely rendkívüli sajtótájékoztatón bírálta a felmentő ítéletet, gyakorlatilag céltáblát rajzolt a házaspárra. Az apát védő ügyvéd azt mondta: a szabadulásuk után fél órával felhívták őt telefonon, de azóta semmit sem tud védencéről.

A vádirat válogatott szörnyűségeket rótt a szülők terhére – a szexuális erőszakon túl azt, hogy emberi ürülékkel és patkányhússal etették a gyerekeket. Az igazságügyi pszichológiai szakértő szerint viszont kijelenthető, hogy a gyerekeket nem érte erőszak és ezt a véleményt erősítette meg egy később felkért szakértői csoport is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik