Közélet

Lövések és autós üldözés megyéken át

kilőtt gumik (kilőtt gumik)
kilőtt gumik (kilőtt gumik)

A két férfi autógumikat lopott, ezért menekültek. Kis híján elütötték a rendőröket.

A rendőrségen keddre virradó éjjel érkezett a bejelentés, hogy egy dunaújvárosi gyár területéről ismeretlenek autógumikat loptak el. Az egyenruhások követték a tolvajokat, akik a 6-os főúton az M8-as autópálya felé haladtak. Az akcióba Tass településnél a Bács-Kiskun megyei  járőrök is bekapcsolódtak. A tehergépautóban utazó menkülők különböző tárgyakat dobáltak a rendőrautók elé, hogy egérutat nyerjenek.

A tolvajok egy kunszentmiklósi vasúti átjárónál kénytelenek voltak megállni, ott érték utol őket és megpróbálták igazoltatni az egyenruhások. A sofőr ekkor ismét a gázra lépett: hátramenetbe kapcsolt, és összetörte a mögötte lévő járőrkocsit.  Az egyik intézkedő rendőr figyelmeztető lövése ellenére a teherautó vezetője balra, a jármű mellett gyalogosan álló rendőrök felé kormányozta a járművét, hogy kiérjen a földútra.

Az egyenruhásoknak a hirtelen kormánymozdulat miatt el kellett ugraniuk a jármű elől, de sikerült eltalálniuk a kerekeit. A defektes gumikkal a földúton néhány kilométert még így is sikerült megtenniük az utasoknak, ezután gyalog menekültek – hiába, nem jutottak messzire – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kedden.

Két férfi ellen indult eljárás.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik