Közélet

Egérszaros élelmiszerraktárra bukkantak Bács-Kiskunban

Penzugyor(960x640)(1).jpg (pénzügyőr, nav, )
Penzugyor(960x640)(1).jpg (pénzügyőr, nav, )

Egy szlovák cég engedély nélkül halmozta a bizonytalan eredetű kávékat, üdítőket, lejárt kekszet, füstölt húst.

Egér- és madárürülék mellett lejárt, átdátumozott és hamisított élelmiszerekkel volt tele az a raktár, melyet egy szlovák cég bérelt Fülöpjakabon. Pénzügyőrök és rendőrök ütöttek rajta a raktáron, amiről kiderült, hogy nincs engedélye élelmiszertárolásra – tudta meg az M1.

A csarnokban összesen 132 raklapnyi hamis élelmiszer volt, bizonytalan eredetű kávét, üdítőket, energiaitalokat, de még füstölt húst is felhalmoztak. Nagy mennyiségben találtak gyerekeknek szánt kekszet is. Az áruk nagy részén az eredeti lejárati időket átírták.

A megyei főállatorvos elmondta: több módszerrel is hamisítottak, voltak olyan termékek, amelyeken a lejárati időt lefestették és erre nyomtatták rá a hamis új dátumot, de voltak olyan termékek is, amelyeken egyszerűen lecímkézték a minőségmegőrzésre vonatkozó információt.

A lefoglalt termékeket meg fogják semmisíteni. Számlákat, szállítóleveleket nem találtak a raktárban, így azt se tudni, hogy a romlott termékekből került-e forgalomba valami.

Ismeretlen tettes ellen nyomoznak, miután a tevékenységet nem a raktár tulajdonosa végezte, hanem tárolási szerződést kötött egy szlovák céggel, de azzal eddig nem sikerült felvenni a kapcsolatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik