Közélet

Halálos vasúti baleset történt Csörögnél

vasúti (vasúti)
vasúti (vasúti)

Vonattal ütközött egy személyautó a csörögi vasútállomásnál péntek délelőtt, az autó sofőrje meghalt – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

Csámpai Attila tájékoztatása szerint a Komárom utcai átjárónál haladó személyvonat félrelökte a síneken áthajtó autót, majd még körülbelül 50 métert haladt, mire meg tudott állni. A kocsit vezető idős nőt a mentők emelték ki a roncsból, próbálták az állapotát stabilizálni, de a nő elhunyt. Az autó másik utasát, egy középkorú férfit a helyszínen ápolják.

A Mávinform az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a vonaton senki sem sérült meg. A rendőrségi helyszínelés idejére viszont az érintett szakaszt lezárták a vasúti forgalom elől. Emiatt a Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonalon 30-40 perc késéssel közlekednek a vonatok. A menetrendszerű közlekedés csak délután 3 órára állhat helyre – tették hozzá.

Közleményük szerint a Vácról a Nyugati pályaudvarra tartó személyvonat egy személygépkocsival ütközött össze Vác és Vácrátót között Csörög megállóhelynél. A gépkocsi a jól működő fénysorompó tiltó jelzése ellenére a hajtott a sínekre – írta a Mávinform.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik