Közélet

Hosszúkás, tompa tárggyal ölték meg a tápószelei kislányt

tapioszele(960x640).jpg (Tápiószele)
tapioszele(960x640).jpg (Tápiószele)

A kétévées gyereket nem akkor bántalmazták először, testén régebbi sérüléseket is találtak.

Vádat emelt az ügyészség a férfi ellen, aki tavaly januárban megölte párja mindössze kétéves kislányát. A nevelőapa tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt állhat hamarosan bíróság elé – közölte a Pest Megyei Főügyészség.

A rendőrség január végén közölte: lezárták a nyomozást és vádemelést javasolnak. A gyilkosság körülményeiről akkor és korábban is csak annyit mondtak, a pici halálában “idegenkezűség is szerepet játszott”. A Pest Megyei Főügyészség csütörtöki közléséből azonban kiderül, a kislányt egy hosszúkás alakú, tompa és kemény tárggyal vágták fejbe igen nagy erővel. A gyerek egy-két percen belül eszméletét vesztette. A férfi ezután kihívta a mentőket, akik újraélesztették a gyereket, de sem ők, sem az orvosok nem tudtak már segíteni rajta. Ahogy az ügyészség fogalmaz, csak az életben maradását lehetett meghosszabbítani, halála elkerülhetetlen volt. A kislány arcán és testén ráadásul olyan sérüléseket, véraláfutásokat találtak, amelyek korábban keletkeztek.

A férfi egyébként öt gyermeket nevelt élettársával. Egy közös volt, a többi az asszony előző kapcsolatából született. A család szociális juttatásokból és a vádlott alkalmi munkájából élt. A tragédia napján a férfi egyedül volt otthon két kicsivel. Először megetette őket, majd rátámadt a kétéves kislányra. Hogy miért tett így, továbbra sem tudni.

Az ügyészség feygházbüntetés kiszabását indítványozta.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik